Mount Mahawu : Volcano Hiking

Mount Lokon, Another active volcano mountain. can see smoke coming out..view from top of Mahawu - wow!
Panorama View

Recently i had a chance to hike this volcano mountain. Myself, Rico, Jeff, Debora(divers group from Singapore), Iz and Rudy(Our guide and supir) give a try to hike the mountain.

Took us around 20 minutes to reach the top. The track is very easy around 100m hiking. It a fun trip. Hopefully can hike again in near future(or maybe Lokon hehehehe)

About Mount Mahawu:

Mount Mahawu is a stratovolcano located immediately east from LokonEmpung volcano in North Sulawesi, Indonesia. The volcano is capped with 180 m wide and 140 m deep crater with two pyroclastic cones in the northern flanks. A small explosive eruption was recorded in 1789. In 1994, fumaroles, mudpots and small geysers actitivies were observed along the greenish shore of a crater lake.[1]

Source Wikipedia

The Track
140m Deep Crater.. not bad
Advertisements

20 Comments Add yours

  1. rezeki says:

    salam nazir

    indah sungguh ciptaan Allah di bumi

    dah balik ke or still kat kl?

    1. naziramin says:

      Salam Pak Rezeki,

      Saya sudah di Indonesia Pak.. Kapan mau mampir kesini… bilang mau pergi menyelam

      hehehe

  2. cikgu mas says:

    salam brother nazir

    fuuh sampai sini selalu terasa nk cakap omputih!!!!oklah cam ni bunyi yer…standard 6 punya bhs omputih..

    last time you told me you re the rambo,but i think you re better than rambo,because rambo never climbing volcano mountain..m i right?

    1. naziramin says:

      hehehehe ada je le cikgu ni

  3. hanis says:

    salam,

    wak…kalau nak p lagi sekali tu…ajak kita k….
    wakakaka….boleh percaya ke…naik tangga batu caves pon tk larat…

    1. naziramin says:

      Kalau nak panjat.. datang jer sini.. boleh arrange nanti

  4. manzlie says:

    salam nazir…

    woww so beautiful….teringin nak p lahhh

    cikgu mas u speaking london yah..bravooooooo

    waslam

    1. naziramin says:

      Salam bang..

      Nanti bila cuti kita buat kembara memanjat lak hehehehe

  5. rezeki says:

    salam nazir

    insyallah, bapak akan sampai juga ke sana,tapi waktu belum mengijinkan, mmg berhajat mau menyelam, tapi sekrg bapak hanya mampu menyelam dalam bilik air je he he

    tu bapak azli pun mau menyelam jugak, nanti bila bapak azli coti pulang ke KL, kita bisa aturkan utk ke sana, sama2 menyelam, sama2 timbul he he he

    1. naziramin says:

      Salam Pak Rezeki

      Bisa pak.. nanti kita aturkan aja..hehehe

  6. salam anaknda Nazir,

    Kalau masih muda dan kesihatan masih tip-top teringin juga berselam-selaman.Tapi ayahanda cukup takut dengan laut.Berani bila si dalam hutan.Kerana envoirenment ayahnda ialah hutan.

    Doa selamat untuk anaknda.Kapan pula pulang ke Malaysia?

    1. naziramin says:

      Salam Ayahanda,

      hutan pun best.. laut pun best

      Masih belum tentu kapan mau pulang ke Malaysia.. kerana ada rencana mau ke Timor-Timor dan Palu duluan

  7. pakngah man says:

    indah sungguh pemandangan. tapi nak tengok pemandangan dasar laut, bila boleh pergi tengok ya. kita tak reti orangputih kita reti melayu aja

    1. naziramin says:

      Salam Abg Man..

      tak per belasah jer hehehe.. nanti saya balik KL kita buat training menyelam kat pool dulu

  8. s says:

    salam naz,

    tq for the nice photo. tq.

    1. naziramin says:

      Salam Kak S
      terima kasih

  9. ayahzain says:

    Salam Nazir,

    how do u do.salam ziarah. I got ur blog from ayahanda. Tak nak ajak az ke sana ke. heheh

    1. naziramin says:

      Salam AZ
      dtanglah. anat dialu-alukan. boleh kirim makanan malaysia nanti.

  10. Atikah says:

    Salam,

    Boleh turun sampai kat kawah tu ker?

    1. naziramin says:

      Salam Tikah.

      boleh turun. tp 140 m deep. tak larat nak naik balik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s