Understanding Canon G10

Chromodoris Leapord

Actually not sure where to start. But now im exploring the camera. Try to understand the possible feature and limit of the camera.

At the moment i did my experiment with less moving subject such Nudi and Coral. Maybe after get use with the camera exposure will try more challenging subject.

My collection of Nudibranch photo can be found in my Flickr page

Another Chromodorie Family

Nudi again

This not Nudi.. type of Worm
Advertisements

18 Comments Add yours

  1. Hanis says:

    salam,

    indahnya ciptaan Allah….

    awak…hanis mmg suka sangat tengok gambar2 awak ambik tuu…cantik2…

    1. naziramin says:

      Salam Hanis..

      biasa2 ajer tu..saya masih belajar lagi.. kena banyak practice and experiment

  2. pakngah man says:

    camtik sungguh bila la boleh tengok dekat dekat ya

    1. naziramin says:

      Salam Abg Man…

      Insyaallah.. nanti kita pi nyolam sama2

  3. manzlie says:

    salam nazir..

    gambar tuh ke yang menang contest kat klcc tuh..?

    waslam

    1. naziramin says:

      Salam Tuan Haji,

      Tak lah.. ni baru jer ambik semalam.. panas lagi baru keluar dari kamera heeheh

  4. cikgu mas says:

    salam

    tengoklah herge camera tu,boleh pinang anakdara sorang looor,buat masa ni nazir peluklah camera tu dulu yer…

    1. naziramin says:

      Salam Cikgu Mas,

      mana ada harga sampai leh pinang anak dara org..
      tido peluk camera phone jer.. buat alarm bangun pagi2 hehehe

  5. silversarina says:

    Subhanallah … cantiknya gambar2 tu … how lucky you are to be able to encounter and discover those underwater beauties esp with your superb canon G10 .

    Thanks again for sharing those pics.

    1. naziramin says:

      Salam Kak Sarina

      Alhamdulillah.. still learning here…

  6. What a beautiful world we are in.Kalau di surga tentu lebih hebat kagi.Subhanallah.

    1. naziramin says:

      Salam Ayahanda,
      Yup.. syukur dapat pengalaman macam ni.

  7. rezeki says:

    salam nazir

    bung nazir rupanya belum khatam lagi kamera tu ya,
    apa2 pun gambaran dr camera tu mmg cantik bangat

    1. naziramin says:

      Salam Pak Rezeki,

      ni baru belajar guna kamera ni.. baru dapat pinjam hehehe

  8. Atikah says:

    Salam…

    Nice shoot… nanti dah khatam belajar.. leh ajar sy lak… hehehe

    1. naziramin says:

      Salam Tikah,

      Insyaallah boleh jer.. saya pon tak pandai sangat.. banyak cuba2 je

  9. manzlie says:

    salam Nazir…

    kalau lum khatam camner leh menang No 2 arituh kat KLCC..pelikkan?
    hehheheheheh

    1. naziramin says:

      Salam Bang Aji,

      itu beginner luck jer.. cerita lama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s