Our Lunch

on
Our Lunch

Kali ni kawan cuba tulis dalam bahasa melayu lak.

leh kerana kawan cuti hari ni. takde keje menyelam. Kawan cuba lah main masak2 sebab dah lama kawan tak masak.

konon2nya nak masak beberapa menu lain. tapi berakhir cuma kari ayam, sayur goreng ngan bubur kacang aje hehehe

jadi jemput makan ehhh.. masakan orang bujang jer

Chicken Curry South India Style... hehehe main hantam jer
Kacang Panjang Goreng with oyster souce
Bubur kacang hijau..
Advertisements

16 Comments Add yours

  1. manzlie says:

    salam from makkah…

    Hmmmm……??????/

    wasalm

    1. naziramin says:

      Salam

      🙂

      Wassalam

  2. s says:

    salam,
    pandai nazir masak. rajinnnnn.
    banyak tu kalau mkn sorang…. ?????

    1. naziramin says:

      Salam Kak S,

      Masak utk crew semua sekali.. and stock untuk dua tiga hari hehehe..

  3. masakan orang bujang yang sedap.
    hhmmmph terlior jugak.

    Ikan kecik2 yang berwarna warni tu kalau dimasak sedap tak?
    Tapi sayang nak masakkan depa nuuhh.

    Wassalam.

    1. naziramin says:

      Salam Ayahanda,

      biasa ajer.. masih banyak nak belajar.. setakat makan sendiri boleh lah..

  4. Rosli says:

    Salam Nazir,

    Bila dok bujang , ok jer yg pntg tukang masak tu ada selera. Saya kalau ada kat sana pun akan bedal ajer…..yg pntg selera Msia tetap ada….nnti bila cuti lagi CL boleh bagi tutorial masak memasak pulak ok….CL gerenti boleh improve you pun masakan….

    1. naziramin says:

      Salam Rosli

      Selera malaysia mmg sentiasa ada.. tapi nak dapat rempah kat sini tu yang susah.. main bedal jer.. hehehe

  5. mama zainab says:

    salam nazir,

    mama pun masak kari ayam jugak hari ini!

    1. naziramin says:

      Salam Mama Zainab..

      hehehe sedap kan

  6. Atikah says:

    Salam Nazir…

    Pandai memasak ropenya… mesti best tu… meh nak rasa sikit… hehehe

    1. naziramin says:

      Salam Tikah..

      tak der pon pandai.. tak tau rasanya mcmmana.. main telan jer ler

  7. Hanis says:

    waaaaaa……sekarang nie nak berlawan ngan kak mas nampak….tunjuk menu sekarang nieee…..

  8. cikgu mas says:

    salam

    tika n hanis nk tau tak?,k.mas pernah tanya nazir tu!!1…pandai masak ker?dia kata untuk makan sorang bolehlah…f

    fuuuh kali n3 mas nazir beri jawapan yg sebenar…dikkk nazirr,,ooi !!!kalau nk lg sedappp cari larrr tukang masak cepat,kalau nk kak mas tolongg boleh sajer dong!!!!!tul tak ciklie???

    1. naziramin says:

      Salam Cikgu…

      ada2 jer ler cikgu.. mmg setakat makan sendiri boleh ler..

      nak cari tukang masak.. ada semalam org datang mintak keje tukang masak kat sini hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s