Camping @ Janda Baik, Pahang

on

This slideshow requires JavaScript.

Salam,

Macam biasa, musim cuti sekolah(setahun 1kali jer heheheh) saya akan cuba create 1 activiti dengan anak2 sedara. Kali ni kami cuba ber-camping. Oleh kerana trip kali ni ada kanak-kanak di bawah 10 tahun dan camping is first time bagi diorang, 1 adult(kawan ler ni)  dan 1/2 adult(saddiq)  Location dipilih adalah Sungai Janda Baik di Pahang.

Sungai dikawasan ini rata2 di bawah paras lutut hehehe.. kurang pengawasan kepada meraka dah boleh ler saya buat keje lain

Tetapi keseronokan budak2 main air tamat selepas hujan turun pada petangnya. Paras air naik dan arus semakin deras. Hujan sampai ke tengah malam. Berakhir kitorang dalam khemah sambil layan teka-teki dan ayat2 merapu budak2 ni hehehe..

Esoknya air masih kurang surut. tapi masih selamat untuk mandi(this time have always alert to their activity). end up kitorang descide balik awal and lepak depan tv main PS2 aja hehehe…

Trip kali ni agak kurang ummph dia due to weather. Few activity yang dirancang tak dapat dilaksanakan.

Saddiq suggest myself to do camping in Jerangkang again(we did this location few years back). Sekarang nak cari masa utk bawak diorang lagi. lepas dia SPM maybe.. 😛

Advertisements

5 Comments Add yours

  1. ayahzain says:

    Salam,

    bestnya bercamping.

  2. mama zainab says:

    salam nazir,

    berapa ramai yang gi camping ni? masak2 makanan sape yang buat..budak2 tu ke? tentu seronok kan..mandi2, makan2..

    1. naziramin says:

      Salam Mama Zainab..
      5 orang budak2.. makan masak sama2.. yang simple2 ajer and pi kedai beli hehehe

  3. Atikah says:

    Salam Nazir,
    Ceria je muka budak2 tu…

    1. naziramin says:

      Salam Tikah.. biasalah.. dapat main air..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s